Led

Najboljši led je iz filtrirane vode. Če v napravo za izdelavo ledu dovajate onesnaženo ali trdo vodo, nastane umazan, moten led, ki se topi v pijačah in spreminja njihov okus.

Izboljšajte svoj led

Sistem za filtriranje ledu filtrira vodo, ki napaja stroj za led, tako da odstrani klor, trdne delce in druga onesnaževala, zaradi katerih je led moten. Trdo vodo je treba obdelati z delovanjem na minerale, ki so odgovorni za moten videz ledu.

Kateri ledomati potrebujejo napreden sistem za čiščenje vode?

Kakovost vode na vašem območju je največji dejavnik, ki bo odločil, ali vaš ledomat potrebuje napreden sistem za čiščenje vode. Območja s »trdo vodo«, pogosto potrebujejo napreden sistem za čiščenje vode za boj proti visoki mineralnosti vode.

Ledomati, ki so nameščeni na vodnem viru, imajo prav tako velike koristi od naprednega vodnega sistema. Če uporabljate vodnjak, verjetno že imate v določeni obliki nameščen napredni sistem za čiščenje vode. Če ne, je možno namestiti filtrirni sistem, ki lahko reši težave posebej za industrijski ledomat. V redkih primerih bo morda potrebna dodatna stopnja za izravnavo nekaterih vplivov agresivnih naprednih sistemov za čiščenje vode, kot je reverzna osmoza.

Minerali, kot sta kalcij in magnezij, so naravno prisotni v vodi. Ti minerali se nabirajo, ko voda teče skozi zemljo. Ti minerali so popolnoma varni za pitje, vendar lahko povzročijo opustošenje napravam, ki uporabljajo vodo, kot so kavni avtomati, pipe in seveda komercialni ledomati. Izjemno visoko vsebnost mineralov bo mogoče opaziti po belih kredastih usedlinah, splošno znanih kot vodni kamen. Če živite na območju s trdo vodo, ste verjetno opazili nastanek vodnega kamna na kopalniških prhah ali ploščicah. V mnogih primerih bo na okus ali vonj vplivala visoka vsebnost mineralov.

Splača se obdelati vodo

Trda voda povzroča nabiranje vodnega kamna, kar je težava pri proizvodnji ledu. Ko voda zamrzne, minerali kristalizirajo in led postane nepregleden. Ne omenjamo, da je notranje delovanje stroja za led zaradi nabiranja vodnega kamna okrnjeno. Vodni kamen dolgoročno škoduje opremi, zato je pomembno, da ga nadzorujete z mehčalnikom vode, polifosfatnim filtrom ali reverzno osmozo.

POVPRAŠEVANJE