INDUSTRIJSKA FILTRACIJA
MEHČANJE VODE
UV DEZINFEKCIJA VODE
UV DEZINFEKCIJA POVRŠIN
REVERZNA OSMOZA
DOZIRNI SISTEMI
ZAŠČITA OGREVALNIH SISTEMOV
OBDELAVA ODPADNIH IN
IZCEDNIH VOD
CEVNI SISTEMI, MONTAŽNI MATERIAL
VODNI UDARI

Industrijski sistemi

Projektiranje in celovita izvedba priprave vode za industrijske namene

MPF-HF vodni filtri

Mehčanje vode

Mehčanje vode pomeni izločanje ionov kalcija in magnezija iz vode. Pri mehčanju vode z ionskimi izmenjevalci se kalcij in magnezij v vodi zamenjata z natrijevimi ioni na smoli ionskega izmenjevalca. S tem dobimo mehkejšo vodo, ki je bolj primerna za uporabo pri pranju, čiščenju, kotlovni vodi in reverzni osmozi. Poleg tega mehčana voda podaljšuje življenjsko dobo vodovodnih napeljav.

Uv dezinfekcija vode - TROJAN

UV dezinfekcija

Voda ima v industriji številne vloge, ki so bistvene za uspešno izvedbo proizvodnih procesov. Zagotavljanje ustreznih dezinfekcijskih postopkov je ključno za varnost in dobro počutje zaposlenih in končnih uporabnikov. V živilski industriji pa ima voda pomembno vlogo tudi pri zagotavljanju kakovosti okusa hrane in pijač, kar je še posebej pomembno v gostinstvu in pri pripravi hrane.

Uv dezinfekcija vode - TROJAN

Reverzna osmoza

Mesec MRO sistemi učinkovito čistijo vodo z reverzno osmozo. Uporabljajo se v različnih industrijah za napajanje parnih kotlov. Sestavljeni so iz filtracijskega sistema, visokotlačnih črpalk, membran, krmilne enote in merilcev.

Dozirna črpalka

Dozirni sistemi

Sistemi so namenjeni za doziranje različnih sredstev, kot so koagulanti, flokulanti, dezinfekcijska sredstva, korektorji pH-ja, sredstva za nevtralizacijo vodnega kamna in korozije, ter sredstva za oksidacijo in redukcijo.

Merilna tehnika - Mesec d.o.o.

Merilna tehnika

Merilna tehnika za vodo zajema različne naprave, ki omogočajo merjenje in nadzor kakovosti vode. Sem spadajo merilniki pH, prevodnosti, temperature, raztopljenega kisika, trdote, motnosti in drugi parametri. Z uporabo natančne merilne tehnike lahko spremljamo stanje vodnih virov, procese čiščenja vode ter zagotovimo varnost in kakovost pitne vode. Naša ponudba zajema merilno opremo najbolj priznanih svetovnih proizvajalcev, ki zagotavljajo zanesljivost in natančnost meritev.

Onesnažena voda

Obdelava odpadnih in izcednih vod

Obdelava odpadnih in izcednih vod je ključna za ohranjanje narave in preprečevanje onesnaževanja okolja. Z različnimi postopki čiščenja, kot so mehansko, biološko in kemično čiščenje, lahko odstranimo suspendirane delce, organske snovi, dušikove in fosforjeve spojine ter druge nečistoče iz odpadnih voda. Pri načrtovanju obdelave odpadnih in izcednih vod je ključno upoštevati zakonske predpise ter specifične značilnosti obravnavanih voda.

FIP - cevni sistemi

Cevni sistemi, montažni material

S svojo več kot 60-letno tradicijo in izkušnjami je FIP postal sinonim za kakovostne ventile in opremo iz termoplastičnih materialov, ki zagotavljajo zanesljivo in varno transportiranje tekočin pod pritiskom. Kot ponosni partner FIP-a pa se tudi podjetje MESEC d.o.o. lahko pohvali s široko paleto kakovostnih izdelkov in visoko strokovnostjo pri njihovi uporabi ter vgradnji. Z združevanjem znanja in izkušenj obeh podjetij zagotavljamo popolno rešitev za vaše potrebe v industriji.

rinox

Zaščita pred vodnimi udari

Vodni udari v industrijskih objektih predstavljajo kompleksen izziv zaradi obsežnih in zapletenih vodnih sistemov. Nenadne spremembe pretoka tekočine hitro vplivajo na procese, kar lahko povzroči resne posledice, vključno s hrupom, vibracijami, poškodbami cevi in zastoji. Ključno je uporabiti napredne tehnike ter pravilno načrtovati vodne sisteme, prepoznati kritične točke ter zagotoviti redno vzdrževanje in preverjanje sistema. S strokovno pomočjo lahko dosežete zanesljivo in učinkovito delovanje vašega vodovodnega sistema, ne glede na njegovo velikost ali specifične izzive.

POVPRAŠEVANJE