UV dezinfekcija

Industrijski UV sistemi

UV dezinfekcija vodovodne vode

VIQUA UV sistemi nudijo veliko izbiro industrijskih sistemov z izjemno širokim spektrom možnih pretokov, namenjenih montaži na vhodu v objekt/obrat (POE- point of entry). Ustrezen sistem z vsemi dodatnimi členi za obdelavo vode vam bodo pomagali izbrati naši strokovnjaki glede na vaše želje in razmere na objektu.

V industriji je voda prisotna v mnogih proizvodnih procesih kjer je pomembna ustrezna dezinfekcija zaradi uporabnikov in zaposlenih, v živilski industriji in pri pripravi hrane v gostilnah pa je kakovostna voda pomembna tudi za okus hrane in pijač.

Čista in mikrobiološko neoporečna voda ima pomembno vlogo pri širši porabi, kjer so končni uporabniki kupci oziroma uporabniki določene storitve. Da bi preprečili množične okužbe s katerim od patogenov, ki so pogosto prisotni v vodi, je potrebna varna in učinkovita dezinfekcija.

Da bi se prepričali o širokem spektru možnih aplikacij VIQUA UV sistemov za komercialne in industrijske namene, si oglejte primere uporabe in izvedbe sistemov naših strokovnjakov za pripravo in dezinfekcijo vode.

Aplikacije UV sistemov za komercialne namene in industrijske potrebe se lahko uporabijo v sledečih primerih:

  • Živilska industrija (obdelava in priprava prehrambenih izdelkov)
  • Živalske farme (oskrba živali z vodo, obdelava odpadne vode?)
  • Vodovodi s pomanjkljivo ali odsotno dezinfekcijo vode
  • Javni zavodi kot so bolnišnice in šole
  • Kmečki turizmi (kmetije) in gostišča
  • Klimatske naprave
  • Prezračevalni in hladilni sistemi
  • Prodajni avtomati
Kmatija Žunar

Gostišča in kmečki turizem

Danes se vedno bolj zavedamo pomena kakovostne domače hrane in posegamo po živilskih produktih slovenskega porekla. Kmetije in domačije, ki se ukvarjajo s predelavo mesa in mleka uporabljajo v proizvodnih procesih vodo, ki mora biti ustrezne kakovosti.

Živilska industrija

Živilska industrija

V industriji, ki se ukvarja s pripravo in predelavo hrane, je kakovost vode izjemno velikega pomena. Okus hrani in pijačam da v veliki meri voda, ki se uporablja, zato danes v živilski industriji posvečajo veliko pozornost ustrezni pripravi vode.

Filtriranje vode na kmetiji

Živalske farme

Lastniki in oskrbniki živali za vzrejo morajo poskrbeti za zadostno količino krme in pitne vode za živali. Voda, ki se zagotavlja živalim za pitje mora biti mikrobiološko neoporečna in primerna za zaužitje.

Uv dezinfekcija - deževnica

Vodovodi

V Sloveniji imamo v splošnem dobro in kvalitetno vodovodno pitno vodo. Težave nastopijo pri manjših vodovodnih sistemih, kjer se dezinfekcija ne izvaja redno, imajo slabši nadzor in počasnejše ukrepanje ob morebitnem onesnaženju vode.

Čiščenje klimatske naprave

Klimatske in prezračevalne naprave

Da bi bili brezskrbni pri uporabi klimatskih in prezračevalnih naprav, vam ponujamo širok izbor VIQUA UV dezinfekcijskih sistemov, ki poskrbijo za popolno mikrobiološko neoporečnost vode.

Javni zavodi, šole

Javni zavodi - šole, bolnice

V javni zavodih kot so bolnišnice in šole se običajno nahajajo najbolj ranljive skupine ljudi- otroci, bolni in starejši. Kljub običajnim težavam z vodo kot je trdota, železo ali motnost pa so v vodi lahko prisotni tudi zdravju škodljivi mikroorganizmi, ki jih ne vidimo, okusimo ali vonjamo.

KAJ JE UV DEZINFEKCIJA VODE ?

UV (ultravijolična) dezinfekcija vode je fizikalni proces obdelave vode, kjer celoten proces temelji na UV svetlobi, ki jo oddaja žarnica v sistemu. UV svetloba je elektromagnetno valovanje z valovno dolžino med 200 in 400 nm. Voda v UV dezinfekcijskih sistemih prehaja skozi reakcijsko komoro, kjer je vgrajena UV žarnica, ki oddaja svetlobo UV-C spektra pri valovni dolžini med 200 in 280 nm. Na patogene mikroorganizme najbolj učinkovito deluje valovanje UV svetlobe pri dolžini 240 nm, ki prodre v celice mikroorganizmov in poškoduje njihov genski zapis ter jim tako onemogoči delovanje. UV dezinfekcija tako zagotavlja 99,99% redukcijo mikroorganizmov in nam zagotovi mikrobiološko neoporečno pitno vodo. Ker pri UV dezinfekciji ne dodajamo kemikalij kot je klor, ne pride do sprememb v okusu in vonju vode in se ne tvorijo nobeni zdravju potencialno neverni stranski produkti. Prav tako je UV tehnologija bolj učinkovita od dodajanja kemikalij za dezinfekcijo vode, saj deluje tudi na vodne parazite kot sta Giardija in Cryptosporidium.

UV spekter svetlobe

Viqua UV sistemi

V podjetju MESEC d.o.o. smo ponosni, da je VIQUA naš partner in dobavitelj UV dezinfekcijskih sistemov. VIQUA ponuja izjemno paleto certificiranih in testiranih UV dezinfekcijskih sistemov, ki nam zagotavljajo učinkovito delovanje na patogene mikroorganizme v vodi kot so E.coli, Cryptosporidium, Giardia in Legionella.

VIQUA UV sistemi so certificirani produkti, proizvedeni v celoti v Kanadi, kjer vsakodnevno testirajo in izboljšujejo tehnologijo delovanja in proizvajanja UV sistemov za dezinfekcijo vode. Več o VIQUA UV sistemih si lahko preberete na njihovi spletni strani https://viqua.com/ .

VIQUA je kanadsko podjetje pod okriljem Trojan Technologies Company, ki je že več kot trideset let vodilno podjetje na področju UV dezinfekcije vode. Trojan UV sistemi zagotavljajo kvalitetno pitno vodo v več kot 100 državah po vsem svetu in se ponašajo z referencami kot je vodovodni sistem v New Yorku.

Hišna vodna postaja 107Q

Podjetje MESEC vam nudi celovite rešitve obdelave in priprave pitne vode zato vam priporočamo, da se obrnete na katerega izmed naših strokovnjakov za vodo, ki vam bo znal podrobneje svetovati o izbiri pravega UV sistema za vaše razmere.

VIQUA PRO, Pro UV System with LightWise Technology

POVPRAŠEVANJE