Gostinski obrati

Voda – življenjska tekočina, brez katere si ne moremo predstavljati obstoja. A v svetu gostinske industrije ima voda vlogo veliko večjo od preprostega tekočega vira. Gre za ključni element, ki vpliva na varnost hrane, okus kulinaričnih mojstrovin ter celo trajnostno naravnanost obratov. Predstavljamo vam revolucionarno povezavo med vodo in gostinsko izkušnjo, ki presega običajno razumevanje te vitalne tekočine.

Kakovostna voda je temeljna sestavina pri ustvarjanju jedi, ki se dotaknejo vsakega čuta. Razpoložljivost varne in kakovostne vode je ključna za preprečevanje kontaminacij hrane. Škodljivi mikroorganizmi, virusi in patogeni lahko iz onesnažene vode prehajajo v hrano, kar povzroča resne zdravstvene težave. Gostinski obrati se naj zavezujejo, da bo vsaka kapljica, ki se uporabi v kuhinji ali ponudi na mizi, brezhibna glede na čistost, vonj in okus.

Naložba v sistem za čiščenje vode se morda zdi draga, vendar dolgoročne koristi daleč opravičijo strošek

Priročnost, da imate vedno na voljo dobro vodo, varnost in nenazadnje zavedanje, da ste naredili nekaj dobrega za planet.
Vsi vidiki, zaradi katerih je domača filtracija izbira prihodnosti!

cuba-libre
cuba-libre
Pijača
coffee-cup
coffee-cup
Kava
ice-cubes
ice-cubes
Led
aparati za vodo
aparati za vodo
Aparati za vodo

Ste se kdaj vprašali, kako voda vpliva na okus hrane? Pravilna voda lahko jedi podari harmonijo okusov, medtem ko napačna voda lahko zmoti celo najbolj izpopolnjen recept. Voda, ki se uporablja pri pripravi hrane, mora biti brez motečih primesi, ki bi lahko spremenile okus in teksturo. Mojstri kulinarike razumejo pomen pravilne vode in njene vloge pri doseganju popolnosti vsakega grižljaja.

Filtracija je ključni korak, ki zagotavlja, da vsaka kapljica vode, ki jo uporabite, izpolnjuje najvišje standarde. S pomočjo naprednih filtrov se znebimo neželenih snovi, ki bi lahko spremenile okus in vonj vode ter hrane. Rezultat je prečiščena voda, ki je kot platno za umetnost okusov.

Veste zakaj ima vaša voda okus?

Kadar se voda uporablja kot sestavina hrane, mora biti brez neželenega okusa, vonja, barve in primesi, ki bi lahko škodile potrošniku in kakovosti izdelka. Na splošno navadna voda iz pipe (ki ustreza standardu varne pitne vode) morda ne bo dosegla teh kvalifikacij. Neprijeten vonj in okus lahko odstranite s filtrom z aktivnim ogljem. Aktivno oglje ima veliko površino, ki je na voljo za absorpcijo snovi, kot so klor, kvas, vonj, okus in nepolarni materiali, kot so mineralno olje in poli aromatski ogljikovodiki. Filter z aktivnim ogljem odstrani tudi materiale, ki bi lahko motili nadaljnje korake obdelave, kot sta ionska izmenjava in reverzna osmoza.

Trdota (kalcijevi in magnezijevi ioni) v vodi se lahko nalaga v ceveh, ventilih in površinah procesne opreme. Nekatera živila se morda ne bodo dobro raztopila v trdi vodi. Poleg tega lahko trdota vpliva na okus, občutek v ustih in aromo živil. Mehčalec vode je posebna vrsta ionskega izmenjevalca, ki se uporablja za odstranjevanje trdote. Če obstaja sum na bakterije, je treba vključiti korak razkuževanja, kot so ozon, klor ali ultravijolični sistemi.

4 RAZLOGI ZA IZBIRO SISTEMA ZA OBDELAVO VODE

Varnost pijače, ki jo pijemo
Varnost pijače,
ki jo pijemo.
Voda, ki ima okus po vodi
Voda, ki ima okus po vodi.
Spoštovanje našega planeta
Spoštovanje našega planeta.
Udobje
Praktičnost.

Metode čiščenja vode

Priprava vode poteka predvsem na dva načina.

Filtriranje
Filtri omogočajo, da se voda iz vodovodnega omrežja očisti vseh snovi, ki spreminjajo njen okus in vonj ali ogrožajo njeno pitnost. Za nadzor okusa in vonja se uporablja aktivno oglje, kot je Carbon Block Profine, ki zaradi svojih absorpcijskih lastnosti prestreže vse trdne delce in klor. Za strupene snovi, kot so fazon, nitrati in arzen, pa se uporabljajo posebej zasnovani filtri.

Reverzna osmoza
Zaradi zelo visoke stopnje filtracije, ki je značilna za naprave za reverzno osmozo, je mogoče pridobiti vodo z zelo visoko kakovostjo. Ko voda prehaja skozi eno ali več membran, se očisti ne le elementov, ki določajo njeno trdoto, temveč tudi vseh onesnaževalnih snovi, ki na primer povzročajo neprijetne vonjave in okuse.

POVPRAŠEVANJE