Kava
Morda se zdi absurdno ali pretirano, vendar voda s svojimi lastnostmi v veliki meri vpliva na rezultat espressa, saj sestavlja približno 90 % njegove sestave, kaj šele pri filtrirani kavi, kjer je njen delež kar 98 %.
Uporaba nefiltrirane vode ne vpliva le na pripravljeno kavo, temveč lahko sčasoma poškoduje tudi dragoceni aparat za kavo. Voda z visoko karbonatno trdoto lahko povzroči nastanek vodnega kamna, medtem ko lahko visoka stalna trdota povzroči nastanek krednih usedlin.

Neočiščena voda vsebuje veliko usedlin in lahko poškoduje ali zamaši stroj.

Trda voda vsebuje veliko kalcija in magnezija.

Mehka voda vsebuje le majhne količine kalcija, magnezija in karbonatov.
Življenje je prekratko, da bi si uničili kavo s slabo vodo
- Slaba voda uniči odlično kavo
- Ne pijte več dolgočasne, puste kave
- Pravilen začetek dneva ne bi smel biti tako težak


Zaščitite svoj aparat za kavo
- Prenehajte uničevati svoj aparat za kavo z nabiranjem vodnega kamna!
- Imate aparat za espresso?
Poiščite popoln okus
- Dosezite optimalno ekstrakcijo in okusite svojo kavo, kot si je zamislil pražar.
- Zmanjšajte grenkobo od naravnih mineralov
- Uravnotežena kemijska sestava vode za vašo kavo (pH in kH)


Kuhajte dosledno
- Nehajte loviti popolno skodelico.
- Vsako jutro skuhajte isto čudovito skodelico kave.
Izboljšajte okus
Vsak element, ki je raztopljen v vodi, prenaša svoje posebne lastnosti, mehkobo, grenkobo, slanost in tako naprej. Z iskanjem prave mešanice teh snovi ustvarite popoln recept za pridobitev najboljšega možnega izdelka, izboljšanje arom in privlačen videz vaših pijač. Navsezadnje je voda glavna sestavina vsake pijače.

Splača se obdelati vodo
Mineralne usedline zaradi trdote vode so vzrok za nepravilno delovanje strojev. Podaljša se čas vzdrževanja in stroški upravljanja, na dolgi rok pa je povzročena škoda popolnoma pomembna. Neobdelana voda pušča ostanke tudi na kozarcih in jedilnem priboru, ki so nepregledni in dajejo vtis, da so umazani.
In kdo bi želel piti slabo kavo iz umazane skodelice?
