Nevtralizacija

Vodni kamen – VULCAN, zaščita pred vodnim kamnom in korozijo

VULCAN je elektronski, okolju prijazen sistem za zaščito pred vodnim kamnom in korozijo. VULCAN učinkovito ščiti vodovodno napeljavo, sanitarne armature in opremo pred poškodbami, ki jih povzroča trda in apnenčasta voda – vodni kamen. VULCAN se lahko namesti na vhodu v objekt, kot centralni sistem za nevtralizacijo vodnega kamna ali za zaščito pred posameznimi napravami. Je kompaktna elektronska naprava s popolnoma avtomatskim delovanjem.

Težave vodnega kmana

VULCAN

Elektronski, okolju prijazen sistem za zaščito pred vodnim kamnom in korozijo. Učinkovito ščiti vodovodno napeljavo, sanitarne armature in opremo pred poškodbami, ki jih povzroča trda in apnenčasta voda – vodni kamen. VULCAN se lahko namesti na vhodu v objekt, kot centralni sistem za nevtralizacijo vodnega kamna ali za zaščito pred posameznimi napravami. Je kompaktna elektronska naprava s popolnoma avtomatskim delovanjem.

VULCAN je učinkovit nevtralizator vodnega kamna in korozije, ki fizikalno (brez uporabe kemičnih sredstev ali soli), vpliva na raztopljen kalcijev bikarbonat v vodi (vodni kamen) in s tem preprečuje nalaganje vodnega kamna v ceveh, na grelcih, prhah, sanitarnih armaturah ipd.VULCAN ne spreminja trdote vode. Spreminja fizikalne lastnosti raztopljenih mineralov v vodi, tako da se ti ne lepijo več med seboj. Ta učinek VULCAN doseže s patentirano tehnologijo impulzov, ki se preko navitja prenašajo v vodo. Za delovanje mora biti naprava priključena na električno napajanje.

Čiščenje oziroma odstranjevanje vodnega kamna, ki običajno zahteva veliko truda in časa ter agresivna sredstva bo olajšano, saj boste z vgradnjo naprave VULCAN preprečili formiranje trdovratnih oblog vodnega kamna.

Priporočamo vgradnjo v kombinaciji z vodnim filtrom, kot hišno vodno postajo »MESEC HVP eKo«

Dobri razlogi za vgradnjo VULCAN naprave:

 • Učinkovita zaščita pred vodnim kamnom, rjo in biofilmom
 • Ohranja cevi in naprave čiste – 3 učinki delovanja v eni napravi
 • Prepreči trde obloge v ceveh in na površinah
 • Odstranjuje stare obloge v ceveh vodovodne napeljave

Glavne prednosti:

 • Enostavna »naredi-sam« namestitev – brez posega v inštalacijo
 • Deluje na vseh materialih cevi – železne, pocinkane, bakrene, nerjavne, plastične, PVC, PE-x, iz kompozitnih materialov…
 • Brez dodajanja soli ali kemikalij
 • Brez vzdrževanja, nizki stroški obratovanja (3–6 € / leto)
 • 10 let garancije
Čiščenje oziroma odstranjevanje vodnega kamna

Kako deluje Vulcan?

Vulcan za čiščenje vode ne uporablja kemikalij ali soli, temveč ji namesto tega spremeni fizikalne značilnosti tako da delci izgubijo svojo lepilno moč. Vulcanu ni potrebno imeti direktnega stika z vodo zato ga montiramo na zunanji strani cevi.

Vodo obravnava z električnimi impulzi, ki nastajajo v elektronski enoti in jih nadzira računalniški mikro čip. Frekvence se prenašajo preko Vulcan-impulzivnih pasov, ki so oviti okoli cevi. Pasovi delujejo kot pari in tvorijo frekvenčno polje, ki spreminja kristale v vodi, ko teče mimo.

Vulcan za čiščenje vode ne uporablja kemikalij ali soli, temveč ji namesto tega spremeni fizikalne značilnosti
Primer VULCAN tehnologije

Vodni kamen lahko povzroči veliko težav

 • Blokirani cevovodi,
 • Nepravilno delovanje strojev
 • Visoki stroški ogrevanja,
 • Visoki stroški čiščenja,
 • Rast bakterij v ceveh,
 • Kopičenje rje v cevi, ki vodi do korozije,
 • In še več..
Vodni kamen lahko povzroči veliko težav

Kako vam Vulcan pomaga rešiti težave?

1. Vulcan zmanjšuje odlaganje vodnega kamna na ceveh

Brez sistema Vulcan, delci trde vode tvorijo lepljive kristale, ki nato tvorijo trdne usedline. Patentirana tehnologija Vulcan-Impulse-Technology spreminja kristalizacijo kalcija in magnezija z uporabo naravnega procesa elektroforeze. Kristali postanejo bolj gladki in se ne morejo več pritrditi drug na drugega. Vodni kamen se nato v vodi izpere kot fin prah, nastajanje novih oblog pa se ustavi. Bolj kot nastanejo kristali gladki, močnejši je učinek preprečevanja vodnega kamna.

Vulcan zmanjšuje odlaganje vodnega kamna na ceveh

Mono kristali kot posledica Vulcan čiščenja vode 

Ko monokristali nastajajo zaradi variacij impulzov je pomembno, da rastejo čim dlje preden začnejo svojo pot skozi cevni sistem. Večji kot so kristali, dlje traja dokler ne razpadejo in na koncu “umrejo”. Ti kristali v topli vodi rastejo hitreje in so zato močnejši in živijo dlje. To pojasnjuje zakaj učinek Vulcan-effect traja najdlje v topli vodi (do sedem dni) in najmanj v mrzli vodi (približno dva dni).

Mono kristali kot posledica Vulcan čiščenja vode

2. Vulcan nežno očisti cevovod

V neobdelani trdi vodi se odvijata dva hkratna procesa:

a.V prvem postopku se vodni kamen odlaga na ceveh kot posledica kalcijevih kristalov, ki se lepijo drug na drugega in nato na površine. Ta prvi postopek proizvaja ogljikovo kislino (H2CO3) kot stranski proizvod.
b.Med drugim postopkom ogljikova kislina razgradi obstoječe usedline. Temu rečemo “naravni postopek razreševanja”. Ker postopek nabiranja poteka veliko hitreje kot postopek naravnega raztapljanja, se premer cevi nenehno zmanjšuje.

Čiščenje vode z Vulcan spremeni ravnovesje med nabiranjem vodnega kamna ter naravnim postopkom raztapljanja. Monokristali tedaj ne morejo več tvoriti usedlin, zato se kopičenje prvega procesa zmanjša. Proces naravnega reševanja se sedaj mora spoprijeti le še z obstoječimi nahajališči vodnega kamna s katerimi se učinkovito bori. Naravni presežek ogljikove spojine raztopi vodni kamen, ki postopama in previdno odstrani usedline v ceveh.

Vulcan nežno očisti cevovod

Zmanjšanje vodnega kamna = zmanjšanje rje

Takoj ko se nakopiči vodni kamen, se vanj začnejo zbirati delci železa. Tako se rja in vodni kamen združita v en material, ki ga vidimo kot rdeče obarvane usedline v cevi. Ko Vulcan odstrani vodni kamen, hkrati zmanjša tudi rjo v njem.

Čiščenje usedlin je nežen postopek, pri katerem se vodni kamen vrne v raztopino in se izpere v vodi kot: kalcij, magnezij in železo. Ta voda je 100% pitna saj so to vsi telesu neškodljivi minerali.

Rja na vodovodnih ceveh

Zmanjšanje vodnega kamna = zmanjšanje bakterij

Vemo, da vodni kamen deluje kot gojišče bakterij in drugih nezaželenih snovi. Takoj ko je nameščen Vulcan in se zmanjša vodni kamen, se zmanjša tudi razmnoževanje bakterij. Tako se bakterijska kontaminacija močno zmanjša ali celo v celoti odstrani.

Bakterije na ceveh vodovodnega sistema

3. Vulcan ščiti pred rjo in poškodbami

Oksidacija bakra ali železa nastane v vseh kovinskih ceveh kjer se pretaka kalcitna (trda) voda. Ti oksidi resno vplivajo na stanje cevi in lahko pripeljejo do korozije.

Vulcanska impulzna tehnologija ustvari učinek elektroforeze, ki ustvari zaščitno plast kovine-karbonata. Glede na material cevi je ta plast sestavljena iz bakro-karbonata, železo-karbonata ali cinkovega karbonata in se naseljuje na vse sijoče kovinske površine. Ščiti cev pred agresivnimi snovmi, ki bi lahko vodile do korozije.

Tehnologija VULCAN za preprečevanje odlaganja vodnega kamna na ceveh

Vulcanski impulzni pasovi

Vulcan deluje s prilagojenimi izoliranimi bakrenimi impulznimi pasovi, ki so zasnovani tako da so trdno povezani s cevjo. Bakreni pasovi so izredno tanki in prožni z minimalno izolacijo saj tako dosežejo minimalno izgubo razmaka in maksimalno razmerje med neposrednim stikom (97,5%). Njihov poseben bakreni material z visoko stopnjo čistosti zlitine zagotavlja najboljši možni prenos. Bakreni trakovi so bistvenega pomena pri zagotavljanju rezultatov čiščenja vode.

Razmerje premera cevi / območja obdelave
Impulzni pasovi pokrivajo površino, ki je ključnega pomena za obdelavo. Površina cevi, ki jo pokriva impulzni pas, je “območje obdelave”. To območje mora biti dovolj veliko, da se zagotovi, da se impulzi prenašajo skozi cev.

Obdelava s standardnimi kabli /  Obdelava z Vulcan

Vulcanovi impulzni pasovi imajo bolj neposreden stik v primerjavi z okroglimi kabli kjer je manj razmika
Impulzni pasovi pokrivajo površino, ki je ključnega pomena za obdelavo

Primerjava:

Vulcanovi impulzni pasovi imajo bolj neposreden stik v primerjavi z okroglimi kabli kjer je manj razmika. Razmerje neposrednega stika doseže 97,5%.

Predstavitveni video

Namestitev sistema

Primer montaže

POVPRAŠEVANJE