Zaščita ogrevalnih sistemov

Zaščita in vzdrževanje ogrevalnih sistemov

Slabo gretje, korozija v sistemu ogrevanja, javljanje napak delovanja, izpadi delovanja, alge v nizko temperaturnih sistemih… Poznano?

V ogrevalnih sistemih zaprtega kroga se lahko tvorijo razne nečistoče: apnenec, oksidi , kosmiči rje in sluzi. Te nečistoče navadno vidimo kot »blato« in lahko povzročijo različne težave: blokiranje ventilov, tipal in regulatorjev, izpad črpalk, hladne točke v radiatorjih in talnih ogrevanjih. Lahko povzročijo nastanek nevarnih pojavov korozije. »Blato« zmanjša toplotno učinkovitost, poveča porabo energentov in zmanjšuje trajnosti vseh komponent ogrevalnega sistema.

MESEC sistemi nudijo rešitve za učinkovito zaščito ogrevalnih sistemov:

  • Pravilno čiščenje, polnjenje  in zaščita ogrevalnega sistema z AZ® inhibitorjem korozij
  • Vgradnja specialnega magnetnega filtra v zaprto zanko ogrevalnega sistema

AZ® sredstva za čiščenje in inhibitorji korozije

Pomemben ukrep, s katerim preprečimo nastanek blata, je pravilno čiščenje in zaščita ogrevalnih sistemov z inhibitorjem korozije. Pravilno, varno in uspešno čiščenje zaprte zanke ogrevalnih sistemov zagotavljajo sredstva AZ®. Sredstvo namenjeno čiščenju sistemov je AZ® 200.  Uporabijo se odvisno od specifičnega problema – glej lastnosti za posamezne AZ® izdelke. Učinkovito zaščito pred korozijo zagotavljajo sredstva AZ® 100, AZ® 500, AZ® 600 in AZ® 800, odvisno od posamezne vrste zaprte zanke ogrevalnega sistema.

Pravilno čiščenje, polnjenje in zaščita ogrevalnega sistema z inhibitorjem korozije je pomemben ukrep, s katerim preprečimo nastanek korozije in “blata”. Pravilno, varno in uspešno čiščenje zaprte zanke ogrevalnih sistemov zagotavljajo sredstva AZ®.

AZ 100, univerzalna zaščita ogrevalnih sistemov

*Uporabijo se odvisno od specifičnega problema – glej lastnosti za posamezne AZ® izdelke.

Filtri za vgradnjo v ogrevalni tokokrog

Ustrezen filter v ogrevalnem sistemu odstrani omenjene nečistoče apnenca, oksidov , kosmičev rje in sluzi. Preverjeno učinkoviti filtri so »SafeCleaner« in »MAG-NUS«.

Glavne prednosti:

  • Odstrani vse nečistoče,
  • Odlične hidravlične lastnosti,
  • Enostavna montaža: vertikalno, horizontalno, diagonalno,
  • podaljšuje življenjsko dobo kotlov,
  • Dodatno ščiti proti koroziji,
  • Zagotavlja učinkovitost ogrevalnega sistema,
  • Omogoča enostavno dodajanje sredstev za čiščenje sistema ali zaščito proti koroziji.
SafeCleaner - zaščita ogrevalnih sistemov

Črpalke za čiščenje ogrevalnih sistemov

MESEC EVOLUTION, črpalke za čiščenje ogrevalnih sistemov V sistemih za ogrevanje se sčasoma nabere vodni kamen (izmenjevalci toplote), korozija, nesnaga. To močno vpliva na izkoristek sistema.
Črpalke MESEC EVOLUTION so namenjene za izpiranje in pranje posameznih izmenjevalcev toplote ali celotnih zaprtih ogrevalnih sistemov. Črpalke so posebej primerne za uporabo z AZ sredstvi za čiščenje sistemov za ogrevanje.
Po čiščenju priporočamo polnjenje sistema s primerno vodo preko polnilne postaje FS10 in dodanim sredstvom za zaščito sistema – inhibitorjem korozije AZ 100.

črpalke za čiščenje ogrevalnih sistemov

Reference

Magnetni filter

Magnetni filter MG Plus

Uporabnikom nudimo visoko usposobljeno in specializirano tehnično službo, ki je z znanjem in izkušnjami sposobna preoblikovati probleme na terenu v inovativne rešitve.

čiščenje ogrevalnih sistemov

Čiščenje ogrevalnega sistema

Uporabnikom nudimo visoko usposobljeno in specializirano tehnično službo, ki je z znanjem in izkušnjami sposobna preoblikovati probleme na terenu v inovativne rešitve.

Čiščenje ogrevalnih sistemov

Čiščenje ogrevalnega sistema

Uporabnikom nudimo visoko usposobljeno in specializirano tehnično službo, ki je z znanjem in izkušnjami sposobna preoblikovati probleme na terenu v inovativne rešitve.