Kombinirani kartušni filtri

Kombinirani vodni filtri so namenjeni za vodovodne sisteme, lastna zajetja, kapnice (deževnica), oziroma povsod, kjer želimo na vhodu v objekt vodo dobro prečistiti. V kombiniranih MESEC filtrirnih sistemih je zaporedno postavljenih več skrbno izbranih filtrirnih vložkov, ki iz vode temeljito očistijo mehanske delce, pesticide, klor, slab vonj ali okus … Po potrebi lahko za filtrirnim sistemom namestimo napravo (ali sistem) za UV dezinfekcijo, ki poskrbi za mikrobiološko neoporečnost vode.

Več o UV

Kombinirani kartušni filtrirni sistemi nam zagotavljajo kvalitetno večstopenjsko filtracijo. Nudimo vam dvojne in trojne kombinirane filtrirne sisteme. V trojnem filtrirnem sistemu so običajno zaporedno vstavljeni sledeči filtri:

  • Prva kartuša je namenjena mehanski filtraciji in zadrži večje delce ter je običajno pralna, kar pomeni, da jo po potrebi lahko sami očistimo.
  • Druga kartuša je namenjena kvalitetnemu in natančnemu filtriranju delcev do 5 μm ali manj. S pomočjo te kartuše zbistrimo vodo, da na pogled ni več motna.
  • Tretja kartuša vsebuje aktivno oglje. Aktivno oglje učinkovito prečisti vodo saj zaradi svojih lastnosti adsorbira vonj, okus, klor, pesticide in druge v vodi topne snovi.

Vodni filtri MESEC Triplex

Učinkovito ščitijo vodovodno napeljavo, sanitarne armature in opremo pred poškodbami, ki jih povzročajo nečistoče v vodi in vodni kamen. Namenjeni so za montažo na vhodu v objekt, kot centralni sistem za filtriranje vode in nevtralizacijo vodnega kamna (mikromehčanje vode).

Več-stopenjski filtrirni sistem MESEC Triplex MS20 Pro zagotavlja odlično čiščenje vode. V kombiniranem filtru je zaporedno postavljenih več skrbno izbranih velikih 20″ filtrirnih vložkov, ki temeljito očistijo mehanske delce (stopnja filtracije je 5 mcr), mulj, klor, slab vonj ali okus vode. Specialna SP kartuša preprečuje vezavo vodnega kamna v trde obloge.

Opis delovanja:

  • Prva stopnja: MESEC mTec globinski filtrirni vložek očisti vodo vseh delcev, večjih od 5 mcr
  • Druga stopnja: MESEC SP kartuša s polnilom za nevtralizacijo vodnega kamna in korozije (vsebuje Siliphos®).
  • Tretja stopnja: MESEC BAC-20 čistilni vložek za izboljšanje okusa in vonja vode, odstranjevanje organskih onesnaževalcev (vsebuje kokosovo BAC aktivno oglje).

Primer montaže