Pijača

Ko se odpravimo na kulinarično potovanje skozi različne gostinske obrate, se nezavedno pripravimo tudi na izkušnjo pitja vode. Ta osnovna tekočina, tako vsakdanja, a hkrati tako ključna, nas navda z energijo in osvežitvijo. Toda ali ste se že kdaj vprašali, kaj vse se skriva za popolnim požirkom vode? Kako je mogoče zagotoviti, da je vsak kozarec vode, ki nam ga postrežejo v gostinskem lokalu, resnično vrhunske kakovosti?

Pripoved Vode – Od izvira do vaše čaše

Voda ima svojo pot od izvira ali vodonosnika do naših pip. Na tej poti pa zbira številne snovi, nekatere med njimi pa lahko ogrozijo njeno prvotno čistost in svežino. Kljub temu se zdi, da je voda iz pipe že sama po sebi čista. Tu pa prav pridejo sistemi filtracije, ki nas zanesljivo varujejo pred neprijetnimi presenečenji.

Kakovost Vode – Ohranimo jo na vrhu

Mnogi si predstavljajo vodo kot statično tekočino, vendar se resnica skriva drugje. Kakovost vode se spreminja ne samo glede na območje, ampak tudi glede na čas. Zanimivo je, da se lahko kakovost vode spreminja celo od ulice do ulice ter celo v istem dnevu. Voda je povezana z naravnimi elementi, skozi katere teče, zato nosi v sebi odtise vsega, česar se dotakne. Ni nenavadno, da se v njej znajdejo tudi snovi, ki niso vedno zaželene, dobre za zdravje ali koristne.

Izzivi sodobne vode

Med številnimi sestavinami, ki se znajdejo v vodi, so nekatere precej neprijetne. Na primer, visoko koncentracijo raztopljenih mineralov, sledi klora kot razkužila v omrežju, prisotnost mikroplastike ter bakterij, pa tudi visoka koncentracija apnenca. Čeprav se morda zdi, da so te prisotne v majhnih količinah, se njihov učinek lahko sčasoma kumulira.

kozarec čite vode

4 RAZLOGI ZA IZBIRO SISTEMA ZA OBDELAVO VODE

Varnost pijače, ki jo pijemo
Varovanje vašega zdravja

Voda je osnovna za naše zdravje, zato je ključno, da je vsak požirek čista in varna. S sistemi obdelave vode se lahko znebite morebitnih mikroorganizmov in nečistoč ter poskrbite za zdravje svoje družine.

Voda, ki ima okus po vodi
Okus pristne vode

Da bi bila pitna, vodi dodajajo razkužila, kot je klor in njegovi derivati, ki jo sicer naredijo varno, vendar spremenijo njen okus in vonj. Domača filtracija nam omogoča, da te snovi odstranimo in uživamo samo v vodi!

Spoštovanje našega planeta
Skrb za planet

Plastika je postala globalni problem, zato je zmanjšanje uporabe plastenk ključno za naš planet. Ustekleničena voda ni vedno boljša izbira. Pitna voda iz pipe je strogo urejen izdelek, ki ga s pravilno obdelavo še izboljšamo. S tem pomagamo tudi okolju.

Udobje
Dolgoročna vrednost

Investicija v čistilni sistem za vodo se morda zdi začetno draga, a dolgoročne koristi daleč presegajo stroške. Priročnost pitja vode iz pipe, zagotovljena varnost ter vednost, da počnete nekaj dobrega za planet, so vidiki, ki delajo obdelavo vode za pitje naložbo v prihodnost.

Boljša voda – boljši jutri

Ko se naslednjič usedete v udobnem kotičku svojega priljubljenega gostinskega lokala, pomislite na vso skrbnost, ki jo vlagajo v zagotavljanje osvežilne in čiste vode. Za vsako kapljico, ki jo popijete, stojijo tehnologija, znanje in želja, da vašo izkušnjo naredijo popolno. Pitje vode je lahko užitek, ki ga cenimo – za vas, za nas in za naš planet.

POVPRAŠEVANJE