Vodni filtri za celo hišo

Vodni filtri ščitijo vodovodno instalacijo in priključene armature pred mehanskimi, v vodi netopnimi (mehanskimi) delci, kot so pesek, mivka ali vodna rja. Običajno jih vgradimo na vstopu vodovodne vode v (hišo ali) objekt.

Po potrebi lahko za filtrom namestimo (napravo ali) sistem za UV dezinfekcijo, ki poskrbi za mikrobiološko neoporečnost vode.

Filtri so lahko:

/ samočistilni, odstranjujejo mehanske delce iz vode,

/ kombinirani, več-stopenjski, ki imajo zaporedno nameščen vsaj en mehanski filter in za njim oglen filter in tako iz vode odstranijo mehanske delce, pesticide, klor, slab vonj ali okus.

Kartušni filtri

Kombinirani vodni filtri so namenjeni za vodovodne sisteme, lastna zajetja, kapnice (deževnica), oziroma povsod, kjer želimo na vhodu v objekt vodo dobro prečistiti.

Samočistilni vodni filtri

Mehanski vodni filtri so namenjeni filtraciji mehanskih, v vodi netopnih delcev. V filter je vgrajena nerjavna filtrirna mrežica, ki omogoča enostavno vzdrževanje in čiščenje filtra.

Filtri za toplotne črpalke

MESEC ATČ vodni filtri so namensko izdelani za filtriranje vode pred toplotnimi črpalkami voda-voda in zagotavljajo optimalno učinkovitost in enostavno vzdrževanje.