Mikrobiološka analiza vode- bakterije

Redno testiranje vode je odličen način, da se prepričate kaj je v njej. Najbolj škodljivi onesnaževalci v vodi, kot so bakterije in drugi mikrobi zaradi katerih lahko zbolimo so na splošno tisti, ki jih ni mogoče opaziti. Pravzaprav ne moremo videti, okusiti ali vonjati številnih patogenov.

Naročite svoj test mikrobiološke analize vode po polovični ceni     E-trgovina

Po opravljenem testu vas prosimo da podatke o analizi vpišete tukaj:      REZULTATI ANALIZE VODE

S tem preprostim kompletom boste lahko hitro preverili prisotnost koliformnih bakterij v svoji pitni vodi.

Kako vzeti vzorec vode

Koliformne bakterije najdemo povsod, zato se boste morali potruditi, da bodo koliformne oblike odkrite s testom dejansko prišle iz vode iz pipe in od nikjer drugje. Preden začnete preglejte navodila proizvajalca na steklenici, nato sledite tem dodatnim korakom, da preprečite kakršno koli nenamerno onesnaženje vzorca.

  1. Očistite roke
  2. Pripravite pipo
  3. Ne dotikajte se ničesar v notranjosti vzorčne posode ali pokrova
Test za zaznavanje pristnosti mikroorganizmov

Večina ljudi se bo odločila za odvzem vzorca iz kuhinjske pipe. Če ima vaša pipa prezračevalnik ali kateri koli drug nastavek, ga boste morali pred odvzemom vzorca odstraniti. Če to ni mogoče izberite drugo pipo v hiši, ki nima nobenega nastavka.

Odstranitev nastavka iz pipe
Postopek za vzem vzorca

Točite hladno vodo za 2 do 3 minute

Morebitne delce ali bakterije odstranite tako, da pipo obrišete z izopropilnim alkoholom ali šibko raztopino belila (10 delov vode na en del gospodinjskega belila).

Ponovno pustite teči pipo hladne vode 2 do 3 minute.

Previdno upoštevajte navodila proizvajalca na steklenici, da zberete vzorec in preverite rezultat.

O vašem rezultatu*

Pozitiven rezultat skupnega števila koliformov je lahko znak infiltracije površinske vode ali iztekanja iz greznice.

Koliformi so običajno bakterije, ki niso škodljive in so naravno prisotne v okolju. Uporabljajo se kot pokazatelj, da so lahko prisotne druge potencialno škodljive, fekalne bakterije.

Prisotnost skupnih koliformnih bakterij kaže na relativno tveganje, da so patogeni vstopili tudi v vašo vodovodno vodo.

Razumite da je vzorec, ki ste ga zbrali le trenutna kakovost vode in rezultat tveganja v času odvzema vzorca. To pomeni, da se na rezultate ne moremo zanesti, da bi nam napovedali prihodnjo mikrobno varnost vode. Več vzorcev pomeni večja zanesljivost. Poleg tega pa negativni rezultati testa zagotavljajo le omejeno raven udobja – za popolno analizo vode je potrebno vzorec testirati s strokovnim testom.