Tel: 059 077 090         info@mesec.si         Naša lokacija     Delovni čas: PON - PET 8.00 - 17.00 ure  

UV dezinfekcija vode - kako deluje UV svetloba

UV dezinfekcija vode - kako deluje UV svetloba

UV svetloba je podobna svetlobi sonca in jo je treba obravnavati kot tako. Vijolično modri sij, ki prihaja iz vaše UV svetilke pomeni samo, da je svetilka vklopljena. UV svetlobni spekter, ki je namenjen za deaktiviranje mikroorganizmov, za človeško oko ni viden.

 


Za dezinfekcijo vode je potrebno, da UV svetilka deluje na pravi valovni dolžini (254nm), da deluje neprekinjeno (da se ne vklaplja in izklaplja) in da se žarnica pravilno menja na eno leto. To je ključno za pravilno delovanje UV dezinfekcijskega sistema.

UV tehnologija je bistveno bolj učinkovita kot kemikalije pri uničevanju vodnih parazitov, kot sta Giardia in Cryptosporidium. UV dezinfekcija ne spreminjanja okusa vode in ne povzroča škodljivih stranskih produktov. Zato je ekonomičen in praktičen postopek za čiščenje in dezinfekcijo vode, ki se uporablja za pitje in pripravo hrane.

Če se bakterije lahko razmnožujejo, začnejo proizvodnjo kolonij, ko pridejo v naš črevesni sistem. Naše telo se odzove in se skuša ubraniti te invazije. To je razlog, zakaj je bakteriološka okuženosti skoraj vedno povezana z drisko. UV svetloba uniči DNK mikroorganizmov in s tem prepreči njihovo razmnoževanje. Tako ni razloga za skrb, voda je varna.

                                                                                                   kako deluje UV energija                                                                                                                                                     

Cryptosporidium

Nevaren mikroorganizem, odgovoren za mnoge smrtne primere,
je skoraj popolnoma odporen na klor. 

Giardia

Povzroča prebavne zaplete, običajno jih spremlja visoka vročina.
Giardia je zelo odporna na klor.

 

Zakaj VIQUA?

VIQUA, Trojan Technologies Company, zagotavlja zaupanje v vodo po vsem svetu. V več kot 50 državah TROJAN UV sistemi obdelujejo in prečiščujejo vodo v tisočih mestih, skupnostih, industriji in doma, ter oskrbujejo dobesedno milijone ljudi. Vsak dan naši odlični in zanesljivi UV sistemi obdelajo več kot 100 milijard litrov vode. Sistemi MESEC - VIQUA uporabljajo isto dokazano UV tehnologijo in znanje, ki smo ju vgradili v sisteme čiščenja vodilnih znamk ustekleničene vode in pitne vode velikih mest, kot so Seattle, Washington in New York...

V podjetju MESEC d.o.o. smo ponosni, da je VIQUA, Trojan Technologies Company, naš partner in dobavitelj UV dezinfekcijskih sistemov. Tako smo lahko prepričani, da bomo našim kupcem lahko ponudili najkvalitetnejše rešitve, inženiring in izdelke za zagotavljanje neoporečne in varne pitne vode. MESEC d.o.o. je pooblaščeni distributer za Slovenijo, Italijo, Hrvaško, BIH, Srbijo, Črno goro, Makedonijo in Kosovo ( Viqua Certified Distrubutor Certificate MESEC ). Viqua Certified Distrubutor Certificate MESEC

Glavne prednosti VIQUA UV dezinfekcijskih sistemov

• Učinkovito rešitev za odstranitev mikroorganizmov iz pitne vode brez uporabe kemikalij.
• Tradicionalne metode dezinfekcije, kot je kloriranje, ne morejo odstraniti vseh organizmov iz vode.
• Dezinfekcija z reverzno osmozo pomeni tveganje, da se voda ponovno okuži. UV dezinfekcija je edini učinkoviti način odstranjevanja mikroorganizmov, kakršna sta Giardia in Cryptosporidium iz pitne vode.
• Popolna varnost za uporabnikovo vodo: Ne glede na to, kakšen je vodni vir, vam bo UV sistem vedno zagotovil vodo, ki bo varna za pitje, pripravo hrane in kopanje.
• Voda iz zasebnih izvirov je lahko dezinficirana samo z uporabo UV sistema.
• UV je preprosta in poceni rešitev za varno vodo v vašem domu.
• Vodo iz vodovodov dezinficirajo že v vodarni, toda kaj, če se voda onesnaži med distribucijo do domov?
• Opozorila o prekuhavanju vode bodo ob nameščenem UV sistemu postala preteklost, ne glede od kod prihaja voda.

 

 

Glavni razlogi za vgradnjo VIQUA UV dezinfekcijskih sistemov

Dokazana 99,99% učinkovitost
VIQUA UV sistemi so bili podvrženi izjemno obsežnemu testiranju in ocenjevanju z namenom zagotavljanja 99,99 odstotnega uničenja mikroorganizmov vključno z E. coli, Cryptosporidium in Giardia. Okolju prijazna dezinfekcija brez kemikalij s sistemi Sterilight je varen, naraven proces, ki ne dodaja kemikalij in ne vpliva na vonj ali okus vaše vode.

Okolju prijazna dezinfekcija brez kemikalij
UV dezinfekcija vode je varen, naraven proces, ki ne dodaja kemikalij in ne vpliva na vonj ali okus vaše vode. Napredeno oblikovanje, ki prihrani prostor Z uporabo sofisticiranega modeliranja smo oblikovali kompaktno UV komoro, ki omogoča maksimalno očiščenje in jo lahko vgradimo kamorkoli v vašem domu.

Varno in preprosto vzdrževanje
Zamenjava UV žarnice je preprosta in je lahko končana v nekaj minutah – brez uporabe orodja. Varnostni pokrov na komori otrokom preprečuje dostop do žarnice ali električnih komponent. Posebna zaščita zagotavlja, da se žarnice ne da prižgati, če le ta ni nameščena v reakcijski komori.

Stabilen, energetsko učinkovit napajalnik
Elektronsko napajanje zelo natančno ohranja intenzivnost žarenja žarnice med nihanji električnega toka ter s tem zagotavlja neprekinjeno dezinfekcijo.

Izbira pravega sistema
Pri obsežni liniji UV sistemov VIQUA zagotovo najdemo primernega za vaš dom, vikend, poslovne potrebe ali celoten vodovodni sistem. Ker so lastnosti vodnih virov od področja do področja precej različne, priporočamo, da se o pravilnem dimenzioniranju in namestitvi UV in filtrirnega sistema najprej posvetujete s strokovnjakom podjetja MESEC d.o.o.

Nudimo strokovno svetovanje, meritve in testiranje vode. Zato Vam lahko ponudimo proizvod, ki bo najbolje ustrezal vašim potrebam.

modra stevilka

 

Prijava na novice

Prijavite se na naše novice in bodite na tekočem za aktualno ponudbo

Kje smo in kako do nas

  • Tel : 059 077 090
  • Fax : 059 077 095
  • Gsm : 041 403 432
  • E-pošta : Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
  • Spletna stran: www.mesec.si
  • E-trgovina: http://e-trgovina.mesec.si/

Kontaktirajte nas

Pošljite nam vaše vprašanje, odgovorili Vam bomo v najkrajšem možnem času.
Za hitrejšo komunikacijo nam posredujte tudi vašo telefonsko številko.